![]() |
Tavuklu Krep Böreği
1 Eklenti(ler)
Tavuklu Krep Böreği
Malzemeler 4 adet tavuk but 2 çarliston biber 1 havuç (rende) 2 domates Sıvı yağ (az miktarda) Tuz, karabiber, kimyon, köri Krep İçin 2 su bardağı süt 1 su bardağı su 1 yumurta Çok az sıvı yağ 2,5 su bardağı un Bir çay kaşığı tuz http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1264880560 Yapılışı Krep malzemesinin tümü derin bir kapta çırpılır. Boza kıvamına gelen sulu hamurda hiçbir pütür kalmamalıdır. Orta boy teflon tavayı sıvı yağ ile ıslatılır. Orta hareketli ateşle kızdırılır. Kızgın tavaya krep hamuru tavayı kaplayacak kadar dökülür. Bir yüzü kızarınca tahta ıspatula ile çevrilerek diğer yüzü pişirilir. Bu şekilde tüm hamurdan 8-10 adet krep piştikten sonra bir tabakta soğumaya bırakılır. İçinin Hazırlanması : Bir çelik tencereye sıvı yağ konur. Kızgın yağda ilk önce biberler ardından rendelenmiş havuçlar sarartılır. Sarartılan malzemeye küçük doğranmış malzemeler eklenir. Tencerenin kapağı kapatılarak 5-10 dakika domateslerin suyunun çıkması beklenir. Domateslerin suyu çıkınca önceden haşlanıp tiftilmiş olan tavuk butları eklenip, üzerine baharatlarda konur. 5 dk. Daha pişirilip söndürülür. Ve soğumaya bırakılır. Soğutulan krepler ve iç malzemesi alınır. Kreplerin içine malzeme konularak sigar gibi sarılır. Bir kürdan yardımıyla açılması sağlanır. 1000 de ısıtılan fırının tepsisi yağlanır. Krep börekleri tepsiye yan yana sıralanır. Üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpilir. Ve fırına verilir. Peynirler eriyince sıcak sıcak servis yapılır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.