![]() |
Hurma Muz Ve Portakal Tatlısı Tarifi
Hurma Muz ve Portakal Tatlısı Tarifi
8 muz 500 gr hurma (çekirdekleri çıkarılmış) 2 portakal (kabukları soyulmuş) 375 gr (1+1/2 su bardağı) krema 300 gr sütsüz (bitter) çikolata (rendelenmiş) Muzları dilimleyiniz. Hurmaları ortalarından ikiye bölünüz. Portakalı dilimlerine ayırınız. Muzların aşağı yukarı yarısını orta boy bir servis tabağına döşeyip, üstüne (1/4 su bardağı) krema dökünüz. Hurmaların yarısını kremalı muzların üstüne yayıp, üstüne 1/4 su bardağı krema daha dökünüz. Portakal dilimlerinin de yarısını döşeyip, 1/4 su bardağı krema dökünüz. En üstte krema kalacak biçimde aynı işlemi meyveler bitene kadar tekrarlayınız. Meyve kasesini buzdolabında en az 1 saat, iyice soğuyana kadar bekletiniz. Üstüne çikolata rendesini serpip servis ediniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.