![]() |
Kremalı Tel Kadayıf Tarifi
Kremalı Tel Kadayıf Tarifi
Malzemeler 1 kg tel kadayıf 2 çorba kaşığı tereyağı Kreması için: 4 su bardağı süt 4 çorba kaşığı tozşeker 8 çorba kaşığı irmik 5 çorba kaşığı margarin Şerbeti için: 4 su bardağı tozşeker 3 su bardağı su 1 tatlı kaşığı limon suyu Üzerine: Kaymak İncir dilimleri Yapılışı KREMAYI hazırlamak için, süt, tozşeker, irmik ve margarini bir tencereye alın. Topaklanmaması için sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Şerbeti için, su ve tozşekeri bir tencereye alıp ocağa oturtun. Kaynamaya başladığında limon suyunu ekleyin. 1-2 taşım kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Diğer taraftan kadayıfı eritilmiş tereyağı ile harmanlayın. Yarısını bir fırın tepsisine döşeyin. Kremayı üzerine döküp kalan kadayıfı yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak kadayıfın üzerine soğuk şerbet dökün. Kadayıf şerbeti çekince dilimleyin. Üzerine kaymak ve incir dilimleri koyarak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.