![]() |
Sultan Aziz Tatlisi Tarifi
SULTAN AZİZ TATLISI Tarifi
MALZEMELER: Bir buçuk kahve fincanı Pirinç Unu Yarım kahve fincanı Mısır Nişastası 7 su bardağı Süt Bir buçuk su bardağı toz şeker 1 su bardağı soğuk su bir tutam tuz 1 kahve fincanı hindistancevizi 1 su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm 1 çay bardağı tuzsuz badem (kavrulup, kabukları soyulmuş) 1 kahve fincanı rendelenmiş portakal kabuğu HAZIRLANIŞI: Bademleri robottan geçirin. Üzümleri yıkayıp süzün. Bir tencereye 7 su bardağı süt, bir tutam tuz, 1 kahve fincanı rendelenmiş portakal kabuğu ve toz şekeri koyup orta ateşe kaynatın. Bu arada bir kasede nişasta ve pirinç ununu, 1 su bardağı soğuk su ile karıştırın. Kaynamakta olan süte yavaşça karıştırarak bu karışımı ekleyin. Süt boza kıvamına gelince, ezilmiş badem, hindistancevizi ve 1 su bardağı üzümü atın. Karıştırarak tatlıya yedirin ve hemen ateşten alın. Tatlıyı kaselere boşaltıp soğutun ve dilediğiniz şekilde süsleyip, dilerseniz servis tabağına ters çevirerek, servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.