ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Hindistancevizli Kurabiye Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1015546)

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 03:37 AM

Hindistancevizli Kurabiye Tarifi
 
Hindistancevizli Kurabiye Tarifi

1 paket margarin
1 su bardağı toz şeker
1 adet yumurta
1 çay bardağı hindistancevizi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yeteri kadar un

Oda ısısında yumuşamış margarin, şeker ve yumurta mikser yardımıyla, şeker eriyene kadar çırpılır. Üzerine hindistancevizi, vanilya, kabartma tozu ve yumuşak ancak ele yapışmayan bir hamur olana dek un eklenir. Arzu edilen biçimde kurabiyeler yapılır. Az yağlı tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında açık pembe renkte pişirilir.

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 03:37 AM

Hindistancevizli Kurabiye Tarifi
 
Hindistancevizli Kurabiye Tarifi

3 Su bardağı un
1 Çay bardağı hindistancevizi
1 Çay bardağı toz şeker
1 Paket margarin
1 Paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 Adet yumurta

Derin bir kaba 3 su bardağı un, 1 çay bardağı hindistancevizi, 1 çay bardağı toz şekeri, 1 paket margarin, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu, 1 adet yumurta ve diğer yumurtanın sarısını alın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurdan 10 santim uzunluğunda kalem genişliğinde çubuklar hazırlayın. Çubuğun iki tarafını birbirine ters olacak şekilde yuvarlayın. Yani 2 spiral biri birine yapışmış gibi duracak. Bu şekilleri önce yumurtanın akına sonra hindistancevizine bulayın. Orta ısılı fırında üzerleri kızarıncaya dek pişirin.

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 03:37 AM

Hindistancevizli Kurabiye Tarifi
 
Hindistancevizli Kurabiye Tarifi

MALZEMELER
un
2 adet yumurta
125 gr margarin (1/2 paket)
1 paket kabartma tozu
1 çay fincanı toz şeker
1 çay bardağı hindistan cevizi rendesi

HAZIRLANIŞI
Margarini ılıtıp, yumuşatın. Yumurtalardan birinin beyazını ayırın. Yumuşattığınız margarin, yumurta sarısı, toz şeker, hindistan cevizi, yumurta ve kabartına tozunu bir kaba konulup yoğurun, alabildiği kadar un ilave edip, katıca bir hamur yapın. Yumurta iriliğinde parçalara bölüp, elinizle yuvarlayın. Bir tarafını yumurta akına ve ardından da toz şekere batırıp tepsiye dizin, pembeleşinceye dek orta hararetli fırında pişirin.

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 03:37 AM

Hindistancevizli Kurabiye Tarifi
 
Hindistancevizli Kurabiye Tarifi

MALZEMELER
Sade Hamur Malzemesi:
3 Su Bardağı Un
2 Yumurta
1.5 Çay Bardağı Su
1 TatlıKaşığı Sirke
9 Çorba Kaşığı Margarin
1/2 Çay Kaşığı Tuz

Hindistancevizli Hamur Malzemesi:
4 Çorba Kaşığı Margarin
1.5 Çay Bardağı Pudra Şekeri
1 Su Bardağı Un
1/2 Çay Kaşığı Vanilya
1/2 Su Bardağı Hindistancevizi
İç Malzemesi:
2 Çay Bardağı Tozşeker
6 Yumurta Akı
1 Tatlı Kaşığı Tereyağı
1 Su Bardağı Hindistancevizi
1 Tatlı Kaşığı Sirke

YAPILIŞI
Sade hamur malzemelerinden un,su,yumurta,sirke,tuz ve 3 çorba kaşığı margarini karıştırıp yoğurun.Hazırladığınız hamuru 15 dk.dinlendirin.Dinlenen hamuru tezgah üzerine yayın.6 çorba kaşığı margarini üzerine yayarak hamuru ikiye katlayın.Hamuru dikdörtgen açın ve beşe katlayın.Bu işlemi bir kez daha tekrar edin.Hamuru beşe katlanmış olarak 30 dk dinlendirin.
Hindistancevizli hamur için;margarin, pudra şekeri, vanilya, un ve hindistancevizini karıştırıp yoğurun. İç malzemesi için hindistancevizi, şeker, yumurta akı ve teryağını kısık ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırın. Karışıma sirke ve tuzu da ekleyerek 2 dk. Daha karıştırın. Hazırladığınız sade hamuru tezgahın üstüne açıp,hindistancevizli hamuru üzerine yayın.
Hamuru ikiye katlayın. Dikdörtgen açarak beşe katlayıp yarım santim kalınlığında açın. İç malzemesini açtığınız hamurun üzerine yayın. Hamuru dikdörtgen veya yuvarlak keserek 180 derecede 10 dk. pişirin. Pişirdiğiniz kurabiyeleri hindistancevizi ile süsleyerek servise sunun.

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 03:38 AM

Hindistancevizli Kurabiye Tarifi
 
Hindistancevizli Kurabiye Tarifi

Yaklaşık 65 adet için;
MALZEME;
Hamur:
250 gr. yumuşak tereyağı,
100 gr. pudraşekeri,
200 gr. nişasta,
70 gr. un,
30 gr. kakao,
50 gr. hindistancevizi sütü pudrası.

İçi:
120 gr. ananas şekerlemesi,

Garnitür:
80 gr. pudraşekeri,
10 gr. hindistancevizi sütü pudrası,
1-2 kaşık limon suyu,
30 gr. ananas şekerlemesi.

1. Tereyağı, pudraşekeri, nişastayı, unu, kakaoyu ve süzülmüş hindistancevizi sütü pudrasını pürüzsüz hamur haline getirin. Üzerine örtün ve 30 dakika soğutun.
2. Ananas parçalarını küp halinde doğrayın. Fırını 180 dereceye ayarlayın.
3. Ellerinizi unlayın. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparın, bastırın, üzerine bir miktar ananas koyun. Kurabiyeleri kağıtlı bir tepsiye dizerek 15 dakika pişirin, ılınmaya bırakın.
4. Pudraşekeri, hindistancevizi, limon suyu ve ananas dilimleri ile garnitür yapın.

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 03:38 AM

Hindistancevizli Kurabiye Tarifi
 
Hindistancevizli Kurabiye Tarifi

20 gr. rende hindistancevizi
500 gr. vejetalin yağı
450 gr. pudra şekeri
1000 gr. kırma un
Az vanilya

Mermerin üzerinde yağ, pudra şekeri ve vanilyayı elinizle 3-4 dakika iyice çalıştırınız. Sonra unu ilâve ederek el tabanınızla bastıra bastıra kar gibi elinize yapışmıyacak hale gelinceye kadar 8-10 dakika yoğurarak elinizi bir spatula ile sıyırıp hamuru bir yere toplayınız. Sonra hindistancevizini karıştırarak ve hamurdan büyükçe bir avuç alarak 2 santim kutrunda yuvarlak bir oklava gibi uzatınız ve hafifçe boydan boya üzerine bastırarak hafifçe yassıltınız. Bir çatalın tersi ile boydan boya gayrımuntazam tırtıl yaparak çiziniz. Sonra çapraz vaziyette 4 santim ara ile keserek sıra ile birer santim boşluk bırakarak tepsiye dizerek yakmadan pişirip arzu ettiğiniz zaman servis ediniz

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 03:38 AM

Hindistancevizli Kurabiye Tarifi
 
Hindistancevizli Kurabiye Tarifi

1 çay bardağı un
1 paket mısır nişastası
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
3 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı şeker
4 çorba kaşığı hindistancevizi

Bir kabın içine mısır nişastasını koyup içine 1 çay bardağı unu 1 su bardağı şeker ve tereyağını ilave edin. Karışımı elinizi biraz zorlaya zorlaya yoğurun. Yağı yedirin ve içine kalan malzemeleri ekleyip hamur haline getirin. Bu hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın ve yağlanmış unlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmışı fırında 200 derecede 10 dakika pişirin. Kurabiyeler beyaz kalmalı soğuyunca servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.