![]() |
Karamelize Limonlu İrmik Tatlısı Tarifi
Karamelize Limonlu İrmik Tatlısı Tarifi
1 litre süt 1 su bardağı irmik 1 su bardağı şeker 1 adet limon kabuğu rendesi 1 çorba kaşığı limon suyu Karamel için: 3 çorba kaşığı toz şeker Önce şeker tavaya alınır ve kısık ateşte fazla karıştırmadan karamelize olması sağlanır. Karamel ıslatılmış 6 adet komposto kaseseine paylaştırılır. Sonra tencereye irmik, süt, şeker, limon kabuğu, limon suyu konur. Orta ateşte sürekli karıştırarak, göz göz olana kadar pişirilir. İçinde karamel olan kaselere konur. Buzdolabında 1 gece bekletilir ve ertesi günü servis tabağına ters çevrilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.