![]() |
Çilekli Çikolatalı Kek
Çilekli Çikolatalı Kek
Malzeme - 3 adet yumurta - 1 su bardağı şeker - 200 g Sana Zeytinyağlı margarin - 2,5 su bardağı un - 500 g çilek - ½ su bardağı damla çikolata - 1 paket vanilya - 1 paket kabartma tozu - ½ su bardağı fındık Hazırlanışı 1. Derin bir kâseye yumurtaları kırıp içine şekeri ilave edin. Çırpıcı veya mikser yarımıyla şeker iyice eriyene kadar çırpın. 2. Şeker eriyip kabardıktan sonra oda sıcaklığında yumuşatıp küçük küplere kestiğiniz Sana Zeytinyağlı margarini ekleyip karıştırmaya devam edin. 3. Daha sonra bir süzgeç yardımıyla eleyerek unu, vanilyayı ve kabartma tozunu ilave edip karıştırın. 4. Kek harcını Sana ile yağlayıp unladığınız kek kalıbına alın. Üzerine damla çikolataların ve çekilmiş fındıkların yarısını serpin. 5. Çilekleri boyuna ikiye kestikten sonra kek harcına batırıp üstüne kalan damla çikolataları ve fındıkları serpin. 6. Önceden 185 derecede ısıtılmış fırında keki pişirip, keki iyice soğutun. 7. Dilimledikten sonra krem şanti veya vanilyalı dondurma ile servis edin. |
Çilekli Çikolatalı Kek
Malzemeler
3 adet yumurta 2 su bardağı tozşeker 1 su bardağı süt 1 paket margarin (250 gram) Yarım su bardağı kakao 2 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 2 su bardağı un 1 paket nazır pasta kreması 1 su bardağı çilek Yapılışı YUMURTA ve tozşekeri iyice çırpın. Sütü ekleyin. Erittiğiniz margarini ve kakaoyu ilave ederek iyice çırpın. Bu karışımdan 1 su bardağı alarak kenara ayırın. Kalan karışıma vanilya, kabartma tozu ve unu ekleyip karıştırın. 24 cm çapındaki kek kalıbını yağlayın. Karışımı kalıba boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişmeye bırakın. Keke kürdan batırarak, pişip pişmediğini kontrol edin. Kürdan keke yapışmadan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir. Kenara ayırdığınız kakaolu karışımı sıcak kekin üzerine dökün. Soğumaya bırakın. Hazır pasta kremasını, paketin üzerindeki tarife göre hazırlayın. Soğuttuğunuz keki kremayla kaplayın. Çilekle süsleyerek servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.