ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Ballı Kek Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1015437)

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 03:56 AM

Ballı Kek Tarifi
 
Ballı Kek Tarifi

Malzemeler:
100gr.bitter çikolata
250gr.bal
2yumurta
1 tutam dövülmüş karanfil
yarım tatlı kaşığı tarçın
125 gr şeker
250gr.un
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
100 gr dövülmüş badem
100 gr dövülmüş fındık
2 çorba kaşığı kayısı reçeli

Hazırlanışı:
yumurtalar çırpılır,şeker eklenerek homojen hale getirilir.bitter çikolata rendelenerek,bal bir çay bardağı su ile sulandırılarak eklenir,kayısı reçeli hariç tüm malzeme eklenir.pişirilip soğuduktan sonra üzerine kayısı reçeli dökülür.

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 03:56 AM

Ballı Kek Tarifi
 
Ballı Kek Tarifi

250 gr (1+1/4 su bardağı) toz şeker
100 gr karışık meyve şekerlemesi
1 çay kaşığı tereyağı
1/2 kg (4 su bardağı) buğday unu
1 kahve kaşığı tuz
1 kahve kaşığı hindistancevizi (rendelenmiş)
1 kahve kaşığı zencefil
1 çay kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı karbonat
250 gr (1 su bardağı) süzme bal
80 gr (1/2 su bardağından biraz az, rafine yağ)
3 yumurta (hafif çırpılmış)
3 çorba kaşığı süt
1 limon kabuğu rendesi
1 çorba kaşığı reçel (istediğiniz cinsten)
50 gr (1/3 su bardağı) tuzsuz, kabuksuz badem

Önce fırınınızı orta sıcaklığa getirip (180°C) ısıtınız.
Orta boy yuvarlak bir kek kalıbını yağlayıp, dibine ve etrafına yağlı kâğıt koyarak bir kenara bırakınız.
Un ve tuzu büyük boy bir kâseye eleyiniz. Hindistancevizi, zencefil, tarçın ve karbonatı bir tahta kaşık yada spatula ile karıştırıp bir kenara bırakınız.
Orta boy tencerede balı rafine yağ ile hafif ateşte tahta kaşıkla karıştırarak, bal yağı içene kadar ısıtınız. Ateşten alıp bir kenara bırakınız.
Orta boy bir kâsede yumurtaları ve sütü yumurta teli yada elektrikli çırpıcı ile çırpınız.
Limon kabuğu rendesini, reçeli, yağ-bal karışımını ekleyerek çırpmaya devam ediniz. Unun ortasını açınız ve bu karışımı boşaltıp devamlı olarak yumurta teli ile karıştırınız, sonra şeker ve karışık meyve şekerlemesini ekleyiniz.
Bu karışımı kalıba döküp, üstüne bademleri diziniz. Fırında 1+1/4 saat, keke batırılan bir şiş temiz çıkana kadar pişiriniz.
Kalıbı fırından alıp 10 dakika beklettikten sonra servis tabağına çeviriniz. Yanlarındaki ve üstündeki yağlı kâğıdı alıp iyice soğumasını bekleyiniz.

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 03:56 AM

Ballı Kek Tarifi
 
Malzemeler

4 adet yumurta

Bir buçuk su bardağı tozşeker

4 çorba kaşığı bal

125 gram eritilmiş margarin

3 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 tatlı kaşığı tarçın

Yarım su bardağı antepfıstığı

1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu

1 çay bardağı damla çikolata

Üzerine:

2 çorba kaşığı bal

1 paket (80 gramlık) beyaz çikolata

Yapılışı

YUMURTA ve tozşekeri derin bir kasede mikserle çırpın. Bal ve margarini ekleyip çırpmaya devam edin. Ayrı bir kapta un ve kabartma tozunu karıştırıp yumurtalı karışıma ilave edin. Tarçın, antepfıstığı, rendelenmiş portakal kabuğunu da ekleyip tüm malzemeyi tahta bir kaşıkla karıştırın. En son damla çikolatayı katın.

Hazırladığınız hamuru yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına boşaltın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Ilındıktan sonra üzerine bal sürün. Balın da üzerine rendelenmiş beyaz çikolata serpin ve dilimleyerek servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.