ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Sade Bisküvi Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1015324)

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 04:15 AM

Sade Bisküvi Tarifi
 
Sade Bisküvi Tarifi

MALZEMELER:

-4,5 su bardağı un
-1 büyük paket margarin (yumuşak, 250 gr.)
-1 su bardağı Pudra şeker
-3 yumurta (1 tane yumurta akı üzeri için ayrılacak)
-Limon kabuğu rendesi
-1 paket vanilya
-1 su bardağı iç fındık
-1 çay kaşığı kabartma tozu

YAPILIŞI:

1- Un elenir. Ortasına yağ, pudra, şeker, yumurta, limon kabuğu rendesi, kabartma tozu, vanilya konup yoğrulur. (Fazla yoğrulmaz, hamur bozulur.)
2- Merdane ile yarım cm. kalınlığında açılır. Küçük kalıplarla kesilir.
3- Bisküvilerin birer yüzleri yumurta akına, sonra da kıyılmış fındığa batırılıp tepsiye dizilir.
4- Orta hararetli fırında pişirilir. Sıcakken üzerine vanilyalı pudra şeker elenir.

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 04:15 AM

Sade Bisküvi Tarifi
 
Sade Bisküvi

Malzemeler:
500 gr un
250 gr tereyağı
125 gr pudra şekeri
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu

Yapımı:
Yumuşak tereyağı ve diğer malzemeler yoğrulur. Unlu tezgahta merdane ile yarım santim kalınlığında açılır. Bisküvi kalıbıyla kesilir, yağlanmış fırın tepsisine dizilir. 200 derece kızgın fırında açık renkte pişirilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.