![]() |
Karagöz Tatlısı...
Karagöz tatlısı...
Malzemeler 1 Su bardagi süt 1 yemek kasigi pakmaya 1 Su bardagi sivi yag 1 yumurta 1/2 pk kakao Serbeti için 6 su bardagi seker 5 su bardagi su http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg Yapilis Tarifi 1 yemek kasigi pakmaya ilik, sekerli suda eritilir ve kabartilir. Unun içine süt, sivi yag, yumurta ve kabartilmis pakmaya konulup kulak memesi yumusakliginda hamur yapilir. Hamur 2 ye bölünür, bir kismina kakao eklenir. Ilkönce beyaz hamur 1/2 cm kalinliginda açilir, diger hamurda ayni incelikte açilip beyaz hamurun üzerine konularak rulo yapilir. 2 parmak inceliginde kesilerek tepsiye dizilir ve kabarmasi beklenir. 200 derece firinda pisirilir. Tatli soguduktan sonra sicak serbet dökülür. Afiyet olsun... |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.