![]() |
Fistikli Tulumba Tatli Tarifi
Fistikli Tulumba Tatli Tarifi
MALZEMESİ 250 gr. un 3 su bardağı şeker 125 gr. margarin 4 yumurta biraz fıstık içi yarım limon 1 kaşık şeker 1 fiske tuz YAPILIŞI 3 su bardağı şeker, 1,5 su bardağı su, yarım limon suyu ile şerbetinizi hazırlayınız, bir tencereye 1,5 bardak suyu, 125 gr. margarini, 1 kaşık tozşekeri, tuzu koyup kaynatınız. Su kaynaymca içerisine unu döküp hızla karıştırarak hamur yapınız ve ateş üstünde 10 dakika pişiriniz. Ilık hale gelen hamura 4 yumurta kırıp iyice yoğurunuz. Bundan merdane kalınlığında ruleler yapınız. Bu ruleleri 1 parmak uzunluğunda kesip bıçakla etraflarına çizik yapınız. Kızgın yağda iyice kızartınız ve hepsini soğuk şuruba atınız. Şurubun dibine çökenleri servis tabağına alıp üstünü çekilmiş fıstık ile süsleyip servis yapınız. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.