![]() |
Sarma Tel Kadayıf Tarifi
ARMA TEL KADAYIF
Malzeme: 750 gr kadayıf 100 gr tereyağı 100 gr sıvı yağ 250 gr ceviz içi Şurubu: 5 bardak şeker 3 bardak su 1 tatlı kaşığı limon suyu Yapılışı: Eritilmiş tereyağı ile sıvı yağı kadayıfların üzerine dökerek hafif ovalayarak yağı kadayıfa iyice yediriniz. Kadayıfları uzun uzun 10 cm. genişliğinde uzunca yayınız. Ucundan üç santim mesafe bırakıp bir tatlı kaşığı ceviz içi koyup sarıp kesiniz. Tepsiye diziniz. Diğer kadayıfları da aynı şekilde hazırlayıp tepsiye dizdikten sonra fırına sürüp pişiriniz. Fırından çıkardıktan sıcağa yakın olan şurubu kadayıfın üzerine dökünüz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.