ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Kayısı Pare Tatlısı Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1015152)

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 04:43 AM

Kayısı Pare Tatlısı Tarifi
 
Kayısı PareTatlısı Tarifi

Malzemeler

Yarım su bardağı kuru kayısı
1,5 su bardağı toz şeker
250 gr kaymak
4 yemek kaşığı yeşil fıstık tozu
1 su bardağı sıcak su

http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg

Yemeğin Tarifi

Kayısıları yıkayıp tencereye alın. Üzerlerine sıcak su dökerek yumuşayıncaya kadar haşlayın. Toz şekeri üzerine gezdirin. Kısık ateşte şerbet koyulaşıncaya kadar pişirip ateşten alın. Soğumaya bırakın.
Soğuyunca içlerini açarak bir çay kaşığı kaymak koyup kapatın. Servis tabağına dizip şerbeti üzerine gezdirin. Üzerine yeşil fıstık tozu serperek servise sunun.

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 04:43 AM

Kayısı Pare Tatlısı Tarifi
 
Kayısı Pare Tatlısı Tarifi

Malzemeler:

3 adet yumurta
15 su bardağı süt
Yarım paket margarin
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 paket yaş maya
1 çay bardağı toz şeker

İçi için:

Yarım kilo kayısı
1 çay bardağı şeker
Yarım çay bardağı su
Üzeri için:
Pudra şekeri

Hazırlanışı:
Bütün malzemeleri karıştırın ve mayalanması için 2 saat sıcak bir yerde dinlendirin. Hamur dinlenirken diğer tarafta kayısıları yarım çay bardağı su ve 1 çay bardağı şeker ile kayısılar yumuşayıncaya kadar kaynatın. Mayalanan hamurdan bir parça elinize alın, tezgaha hafif un serpip, tezgahta yuvarlak olarak açın ve içerisine kayısıları koyun. Rulo yapıp kapatın. 180 dereceye ayarlanmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Üzerlerine pudra şekeri eleyip servis yapın.

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 04:44 AM

Kayısı Pare Tatlısı Tarifi
 
Kayısı Pare Tatlısı Tarifi

1 kg olgun kayısı
1 su bardağı şeker
10 yaprak jelatin
3/4 su bardağı su
Süslemek İçin:
Nane yaprakları
Vişne şekerlemeleri

Jelatinleri soğuk su ile ıslatıp yumuşamaya bırakın. Kayısıların çekirdeklerini çıkarın. Düzgün ve sert olan 8-10 tane kayısıyı ayırıp kalanları mikserde çevirerek püre haline getirin. Bir tencerede şeker ve suyu kaynatın. Ayırdığınız kayısıları içine atarak, hafif yumuşayıncaya kadar 3-4 dakika kaynatın. Haşlanan kayısıdarı kenara çıkarın. Kalan sıcak suya önce jelatinleri sonra kayısı püresini ekleyip iyice karıştırın. İsterseniz ıslatılmış 4 ayrı kalıba isterseniz tek bir kalıba döküp 3-4 saat bekletin. Servis için dolaptan alın, düz tabağa ters çevirerek çevresini kayısı, nane yaprakları ve vişne şekerlemeleri ile süsleyin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.