![]() |
Bademli Şahzede Helvası Tarifi
Bademli şahzede helvası tarifi
Malzeme 250 gr. kabuklu badem 100 gr. toz şeker 50 gr. su Helvası: 250 gr. irmik 175 gr. yağ Şurubu: 300 gr. şeker 750 gr. sütle Hazırlanısı Ayıklanmış bademi, su ve şekeri küçük bir kaba koyunuz. Alüminyum kaplar hariç. Ağır ateşte tahta bir kaşıkla devamlı karıştırınız. Sapsarı bir tabaka meydana gelip, tencerede hiç şeker kalmayınca bademleri bir tepsiye boşaltınız. 250 gr. irmiği 175 gr. yağ ile ağır ateşte bir kevgirle kenarlarına bulaştırmadan devamlı karıştırarak irmiği altın sarısı gibi kızartınız. Sonra şeker ve sütü 1 dakika kaynatarak şurubunu kaynar olarak üzerine dökünüz. Bir kere karıştırdıktan sonra kapağını kapatıp gayet ağır ateşte 15 dakika pişiriniz. Ateşten alarak 15 dakika demlendiriniz ve servis yaparken yukarıda hazırlanmış fıstığı karıştırıp servis yapınız. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.