![]() |
Kaymak Helvası Tarifi
Kaymak helvası tarifi
Malzemeler 250 gr. irmik 150 gr. yağ Şurubu: 200 gr. şeker 600 gr. süt İçinin çiğ şekeri ve çiğ kaymağı: 150 gr. taze kaymak 200 gr. toz şeker Hazırlanısı Yağ ve irmiği bir tencereye koyunuz ve ağır ateşte bir kevgirle kenarlarına bulaştırmadan devamlı karıştırarak irmiği altın sarısı gibi sarartınız ve sonra şurubunu hazırlayıp kaynar olarak üzerine dökünüz. Bir kere karıştırdıktan sonra kapağını kapayıp ağır ateşte 15 dakika pişiriniz. Sonra kaymağı parça parça üzerine ilâve edip şekeri de üzerine dökünüz ve bir kere karıştırıp ateşten alarak 15 dakika demlendirip servis yapınız. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.