![]() |
Kireç Kaymağında Çilek Reçeli Tarifi
Kireç Kaymağında Çilek Reçeli Tarifi
Malzeme: 1 kilo çilek 1 kaşık limon suyu 1.300 gr. şeker Yapılışı: Çilek tanelerinin reçel içinde tane tane olmalarını istiyenler sapları ayıklanmış çilekleri içinde bol kireçli su olan tencereye atarak iki saat kireçli suda bıraktıktan sonra 1 defe kireçsiz bol suda yıkamalı ve kalın süzgeç içinde süzülmeye bırakmalıdır. Daha sonra 2 su bardağı su ilave edip şekeri de koyarak pişirmelidir. Kirecin yapılması: 250 gr kireç 5 kilo su ile 4 saat bekletilir. Tahta bir kaşıkla karıştırılır. İyice durulmuş kireç suyunu bulandırmadan üstünden alınır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.