ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Düdüklüde Erik Reçeli Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1015008)

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 05:08 AM

Düdüklüde Erik Reçeli Tarifi
 
Düdüklüde Erik Reçeli Tarifi

1 kg mürdüm eriği
1 kg şeker
1 çay bardağı su
1 adet limon

Erikler yıkanır, suyu iyice süzülür. Sonra çekirdekleri çıkarılır ve birkaç parçaya kesilir. Düdüklüye konur. Üzerine şeker su ve limon suyu eklenir. Dikkatlice karıştırılır. Düdüklünün kapağı kapatılır. Hızlı ateşte pimi çıktıktan sonra ateş kısılır ve 3 dakika pişirilir. Düdüklünün içinde soğuduktan sonra kavanozlara basılır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.