ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   İşkefe Tatlısı Tarifi ( Amasya ) (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1014955)

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 05:16 AM

İşkefe Tatlısı Tarifi ( Amasya )
 
İşkefe Tatlısı Tarifi ( Amasya )

6 adet kışlık kuru yufka
2 su bardağı ceviz
1 paket tereyağı (250 gr)
1 su bardağı su
Şerbet için:
2,5 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
Yarım limon

Kuru yufkaların üzerine su serperek yunmuşatılır. Ortadan ikiye katlanır, uzunlamasına ceviz konur, rulo yapılır. İlk rulo gül börek gibi kandi etrafında sarılır ve yuvarlak tepsinin ortasına konur. Diğer yufkalar da aynı şekilde rulo yapılır. Ortadaki yufkanın kenarlarına sararak tepsi doldurulur. Üzerine eritilmiş ve ılıtılmış tereyağı gezdirilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbet gezdirilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.