ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Kontes Keki (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1014879)

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 05:29 AM

Kontes Keki
 
kontes keki

250 gr margarin , 200 gr.şeker , 200 gr buğday nişastası, 100 gr.un , 1 büyük portakal kabuğu , 4 yumurta , 1 tatlı kaşığı kabartma tozu

gus için(kekin arasına);200 gr eritilen bitter çikolata

kekin üzerine;hazır çikolata sosu

yapılışı; margarin ve şekeri mikserle karıştırıyoruz.ardından yumurtaları ekliyoruz..kremamsı kıvama gelene kadar(10 dk ya yakın) karıştırmaya devam ediyoruz..ve önce portakal kabuklarını ardından,bir tarafta hazırladığımız un,nişasta,kabartma tozunu ilave ediyoruz..10-15 dk karıştırıp uzun kek kalıbımıza alıyoruz.
(herkesin fırınının pişirme şekli değişik olabilir,o yüzden bu konuyla ilgili bi şey yazmıyorum)
kekimiz piştikten ve biraz ılıdıktan sonra kalıptan çıkarıyoruz ve kekin üst (kısmından keserek-boyuna yani uzunlamasına)üçe bölüyoruz.her parçayı yan yatırıp üzerine erittiğimiz bitter çikolatamızı sürüp tekrar parçaları birleştiriyoruz..en son olrakta tüm kekimizi çikolata sosuyla kaplıyoruz..
biraz zahmetli gibi görünsede o kadar zor olmuyo yapmak.tavsiye ederim
çok lezzetli


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.