![]() |
Portakallı İrmik Tatlısı Tarifi
Portakallı İrmik Tatlısı
Malzemeler: 5 su bardağı süt 1 su bardağı irmik 1 portakal kabuğu rendesi 1,5 su bardağı şeker 1,5 çorba kaşığı kakao Yapımı: Bütün malzeme bir tencereye aktarılır. Önce soğuk olarak karıştırılır, sonra orta ateşte kıvam alana kadar sürekli karştırarark pişirilir. Kaselere taksim edilir. Buzdolabında soğutulur. Süslenerek servise sunulur. Portakallı İrmik Tatlısı MALZEMELER 5 su bardağı su 2 su bardağı portakal suyu 1,5 su bardağı şeker 1,5 su bardağı irmik 1 adet portakal kabuğu rendesi 1 limonun suyu Bir tencereye suyu, portakal suyunu, limon suyunu, şeker ve irmiği koyup, karıştırın. Çukur bir kaseyi ıslatıp, pişirdiğiniz tatlıyı içine dökün. Bir gece beklettikten sonra servis tabağına ters çevirip portakal dilimleriyle süsleyin ve servis yapın. |
Portakallı İrmik Tatlısı Tarifi
Portakallı irmik tatlısı tarifi
Malzemeler 4 su bardağı süt 3 çorba kaşığı tozşeker 1 paket vanilya 1 adet portakal kabuğu rendesi 1 su bardağından fazla irmik 1 çorba kaşığı kuşüzümü Yarım su bardağı dövülmüş badem 2 adet yumurta 2 adet portakal 100 gram bitter çikolata Hazırlanısı Sütü kaynatın. Tozşeker, vanilya, portakal kabuğu rendesi ve irmiği katıp 10 dakika karıştırarak pişirin. Ateşten alın. İçine kuş üzümlerini ve bademleri atın. Yumurtaları da ekleyip iyice çırpın. Muhallebi kaselerini suyla çalkalayın. Tatlıyı kaselere doldurun. Önce oda sıcaklığında, sonra buzdolabında soğumaya bırakın. Portakalları dilimleyin. Servis tabaklarına dizin. Üzerine tatlı kaselerini ters çevirerek çıkarın. Bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Tatlıların üzerinde gezdirip, servis yapın. Not: Kaseler hafif nemli olursa, tatlılar kaseden daha kolay çıkar. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.