ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Sütlü Kabak Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1014845)

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 05:34 AM

Sütlü Kabak Tarifi
 
Sütlü kabak tarifi

Malzeme: Yarim kilo bal kabagi, 1-2 bardak toz seker, 1 bardak sut

Yapilisi:
  • Kabaklarin kabuklarini soyup, kesin ve yikayin.
  • Bir tencerenin icine koyup, uzerine toz sekeri ekleyin.Kapagini kapatip pisirin.
  • Kabaklar iyice yumusayinca bir catal ile ezin ve uzerine bir bardak sut ekleyip, pisirin.
  • Daha sonra servis yapip, uzerini istediginiz gibi susleyin.

http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg


Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 05:35 AM

Sütlü Kabak Tarifi
 
SÜTLÜ KABAK

http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg

nefis sütlü kabağı için malzemeler:
[*]1 kilo bal kabağı[*]1 kilo süt[*]1 bardak şeker[*]3 kaşık nişasta YAPILIŞI:Kabaklar kabuğu soyularak küp küp doğranır.Tencereye koyulur,üzerine 1 bardak şeker ilave edilir.(isteğe göre ölçü artırılabilir)Bir süre kaynayıp kabaklar yumuşadıktan sonra süt ilave edilir ve katılaşana kadar karıştırılır.Nişasta da ilave edilerek ocaktan alınır.Blendırdan geçirdikten sonra kaselere koyularak servis yapılır.Çok güzel ve faydalı bir tatlı tavsiye ederim.

AFİYET OLSUN...

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 05:35 AM

Sütlü Kabak Tarifi
 
Sütlü Kabak (Bursa)

Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Orta boy kara kabak
1 kilo süt
4-5 bardak şeker
bir miktar karabiber
bir fincan pirinç

Yapılışı:
Kabukları soyulan kabak doğranır, tencerede kendi suyuyla ile yumuşak kıvama alıncaya kadar pişirilir, eğer pişen kabağın suyu fazla ise bu fazlalık su dökülür. Diğer tarafta süt kaynatılır, ocaktan alındıktan sonra şeker katılarak erimesi sağlanır. Fırın tepsisine kaynamış olan kabak dökülür ve üzerine süt karışımı ilave edilerek bir miktar karabiber ve bir fincan pirinç yaydırılarak dökülür üzeri kaymak bağlayana kadar fırında pişirilir soğuk olarak servis yapılır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.