ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Dondurma Yerken Dikkat Edilmesi Gerekenler (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1014820)

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 05:39 AM

Dondurma Yerken Dikkat Edilmesi Gerekenler
 
Dondurma Yerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Sahte dondurmadan kaçının

Yazın vazgeçilmez yiyeceği dondurmayı tüketirken; üretiminin sağlık ve hijyen kurallarına uygun olup olmadığını mutlaka kontrol etmek gerekiyor. Dondurma yapımında pastörize süt kullanılmalı. Üretimden tüketime kadarki aşamalarda, 'soğuk zincir' denilen uygun sıcaklık koşullarında saklanmalı ve taşınmalı. Bazen şeker yerine yapay tatlandırıcı, süt yerine su ve süt tozu, meyve yerine yapay meyve boyası kullanılıyor. Bu tür bir dondurma yememek için ürünün etiketini okuyun.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.