ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Kayısılı Lokma Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1014796)

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 05:43 AM

Kayısılı Lokma Tarifi
 
Kayısılı Lokma Tarifi

2 adet yumurta

1 su bardağı yoğurt

15 adet kuru kayısı

1 çay kaşığı kabrtma tozu

1 çay kaşığı tuz

2 su bardağı un

Kızatma yağı

Şerbet:

2,5 su bardağı şeker

2,5 su bardağı su

Yarım limon

Şerbet kaynatılır, soğumaya bırakılır. Kayısılar ufak doğranır. Yumurta ve diğer malzemeler bir kaba konur ve lokma hamurundan biraz katı kıvamda karıştırılır. Son olarak kayısılar atılır. hamur 10 dakika kadar bekletilir. Tavaya derin yağ konur, ısınınca lokma hamurunda kaşıkla bırakılır. Pembeleşince yağdan alınır ve soğuk şerbete atılır. 15-20 dakika sonra servise sunulur.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.