ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Hindistancevizli Turta Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1014777)

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 05:46 AM

Hindistancevizli Turta Tarifi
 
Hindistancevizli Turta Tarifi

HAMURU:
150 g Un (3 fincan)
25 g Sana (1 çorba kaşığı)
160 g Şeker (2.1/4 fincan)
6 tane Yumurta.

KREMASI:
100 g Şeker (1.1/2 fincan)
1 bardak Süt
45 g Un (1 fincan )
1 tane Yumurta
150 g Sana (7.1 /2 çorba kasığı)
İÇ ve ÜSTÜNE:
110 g Şeker (1.3/4 fincan)
1/2 bardak Su
50 g Hindistancevizi

6 tane Yumurtanın sarı ve beyazlarını ayrı ayrı kaplara ayırdıktan sonra, yumurta beyazlarını yumurta vurmaya mahsus telle bir çeyrek saat kadar döverek beyaz bir köpük haline getiriniz.
Diğer taraftan, bir kaba koymuş olduğunuz yumurta sarılarına 160 g şeker (2.1/4 fincan) ilâve ederek bunları birbirleriyle iyice hâlloluncaya kadar çırpınız.
Yumurta sarılarının şeker ile çırpılmalarım müteakip bunlara; hazırlamış olduğunuz yumurta köpükleri ile 150 g un (3 fincan), 25 g Sana (1 çorba kaşığı) ilâve ederek hepsini birbirleriyle hallediniz.
Bilâhare bu mahlûtu yuvarlak pasta kabına koyunuz ve orta ısıdaki fırında yarım saat pişirilmesini müteakip soğumaya bırakınız.
Diğer taraftan; içinde 1 tane yumurta bulunan bir tencereye 100 g Şeker (1.1/2 fincan) koyarak yumurta vurmaya mahsus telle birbirleriyle iyice hallediniz.
Müteakiben, bu mahlûta 1 bardak sıcak Sütün 1/3 unü bir taraftan karıştırmak suretiyle yavaş yavaş dökünüz ve sonra da 45 g un (1 fincan) ile geri kalan sütü de ilâve ederek 5 dakika kadar kaynatınız. Krema kaynayınca; bunu genişçe bir tepsi üzerine yaydıktan sonra ılınmaya bırakınız.
Hamur soğuyunca; altı üzerine gelecek şekilde kalıbından çıkartınız, enlemesine 3 eşit halka halinde kesiniz ve her halkayı da, 110 g şeker (1.3/4 fincan) ile 1/2 bardak suyu bir taşım kaynatarak yapmış olduğunuz şurup ile şuruplayınız.
Müteakiben şuruplanmış hamurlardan en alttakini alarak ılınmaya bırakmış olduğunuz kremanın üçte birini bu hamurun üzerine müsavi surette yayınız ve ikinci hamuru da yaymış olduğunuz kremanın üzerine oturtunuz. Aynı ameliyeyi bu hamur için de yaptıktan sonra en üste son parçayı koyunuz ve geri kalan kremayı de üzerine sıvayınız.
Bilâhare tortanın üzerini 50 g hindistancevizi ile süsledikten sonra keserek servis yapınız.

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 05:46 AM

Hindistancevizli Turta Tarifi
 
140 ml. krem şantiyi

15 gr. tozşeker

48 gr. toz hindistancevizi

Şurubu için:

2.5 gr. tozşeker

7.5 ml. su

Beyaz pandispanya için:

1,5 adet yumurta (çırpılmış)

45 gr. tozşeker (3 çorba kş.)

22.5 gr. buğday nişastası (3 çorba kş.)

22.5 gr. un (3 çorba kş.)

7.5 gr. eritilmiş tereyağı

Kreması için:

10 gr. un

6 gr. buğday nişastası

30 gr. tozşeker (2 çorba kş.)

10 gr. süttozu (4 çay kş.)

1 adet yumurta (çırpılmış)

100 ml. su

1 tutam vanilin

30 gr. toz hindistancevizi

5 çorba kş. kiraz şekerlemesi (isteğe bağlı)

Krem şantiyiyi bir çırpma kabına koyun. Tozşekerle birlikte mikserde çırparak vurulmuş krem şantiyi elde edin. Şurubu verilen ölçülere göre hazırlayın.

Beyaz pandispanyayı hazırlamak için fırınınızı 220°C'ye getirip ısıtın. Çok kısık ateşte yumurtanın 2/4'ünü ve tozşekeri mikser ile çırparak kremamsı bir kıvama getirin. Ateşten alıp, çırpmayı sürdürerek soğutun. Nişastayı ve unu ekleyip pütür kalmayacak biçimde kremaya yedirin. Eritilmiş tereyağını da katıp, dibine fırın kâğıdı serilmiş bir kalıba boşaltın. Fırına sürerek 20 dakika pişirin.

Kremasını hazırlamak için, bir kapta unu, nişastayı, şekeri, süttozunu, yumurtanın yarısını, suyu ve vanilini çırparak karıştırın. Bu karışımı çok kısık ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ateşten alıp çırparak soğutun.

Bir kenarda beklettiğiniz şekerle çırpılmış krem şantiyinin 3 çorba kaşığı ile hindistancevizini karıştırın. Hindistancevizli şantiyiyi de soğuttuğunuz kremaya yedirerek hindistancevizli pasta kremasını tamamlayın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.