ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Kaysefe Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1014752)

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 05:50 AM

Kaysefe Tarifi
 
Kaysefe Tarifi
Malzeme: (6 Kişilik)

Yarım kilo kuru erik
1 çay bardağı pekmez
2 çorba kaşığı tereyağ
1 su bardağı ceviz

Hazırlanışı:

Erikleri boş suda 10 dakika kadar bekletin.Ovalayarak yıkayın, süzün. Uzunlamasına yarıya bölerek çekirdeklerini çıkartın. Bir tencereye alın. Üstünü geçecek kadar temiz suyla 1 saat kadar yumuşaması için bekletin. Üzerine pekmezide dökün. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Servis tabağına alın. Ayrı bir tavada kızarttığınız tereyağını ve dövülmüş cevizi üzerine gezdirin. Sıcak ve ılık olarak servis yapın.

Not: Kaysefeyi kuru kayısı ilede hazırlayabilirsiniz.

http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 05:50 AM

Kaysefe Tarifi
 
Kaysefe Tarifi

Malzemeler;
500 gr. kuru kayısı
350 gr. toz şeker
200 gr. tereyağ
1 su bardağı su
1 su bardağı dövülmüş ceviz içi

Hazırlanışı;
1. Kayısılar seçilir, bir kaç kere yıkanır.
2. Bir tencereye kayısılar, su, şeker ve tereyağ konulur.
3. Kayısılar ezilmeden arada karıştırarak pişirilir.Suyunu çekince ateşten alınır.
4. Dövülmüş cevizle süslenir.

Not: Özellikle Artvin Yusufeli ilçesine ait bir tatlı çeşididir. Genellikle isminden de anlaşılacağı gibi kuru kaysıdan yapılır. Erikten de yapılır fakat kaysı kadar güzel olmaz.

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 05:50 AM

Kaysefe Tarifi
 
KAYSEFE (ARTVİN) TARİFİ

malzemeler
1 kg kuru kayısı
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
2 yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı ceviz içi

Yapılışı
Öncelikle kuru kaysıları iyice yıkayıp tencereye koyun. Üzerine toz şeker ve 2 su bardağı suyu ekleyip çok kısık ateşte kayısılar yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirin. Haşlanan kayısıları servis tabağına düzgünce yerleştirin. Küçük bir tavada tereyağı eritip kızdırın içine dövülmüş cevizleri ilave edin. Bir sefer karıştırıp ocaktan alın. Cevizli tereyağını kayısıların üzerinde gezdirdikten sonra servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.