![]() |
Ballı Lokum Tatlısı (Artvin) Tarifi
Ballı lokum tatlısı (artvin) tarifi
Malzemeler: 200 gr. cifte kavrulmuş lokum (dogranmış) 125 gr. Elma püresi 1 yumurta 7-8 yemek kaşığı un 10 yk müsli 10 yk ceviz (dogranmış) 10 yk bal 1 cay kasıgı toz tarçın Yapılışı. Fırın 170°C ye ısıtılır. Fırın tepsisine yağlı kağıt yayılır. Tüm malzemeler karıştırılır ve 1-2 cm yüksekliğinde fırın tepsisine yayılır. 25- 30 dk fırınlanır, fırından çıkarılıp ılımaya bırakılır. Ilıyınca dikdörtgen parcalara kesilir servis yapılır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.