Prof. Dr. Sinsi |
10-29-2012 05:54 AM |
Kestaneli Toplar Tarifi
Kestaneli Toplar Tarifi
Malzemeler:- 2-2,5 paket çikolatalı ikram bisküvi, toz haline getirilmiş
- 1 portakal kabuğunun rendesi (ince tarafla rendelenip şekerle ezilmiş)
- 1 portakalın suyu
- 10 adet çikolata kaplı kestane ezmesi (veya sade kestane püresi)
- 1 avuç ceviz içi, dövülmüş
- yarım çay bardağı süt
üzeri için: - eritilmiş çikolata
- antep fıstığı / hindistan cevizi
Hazırlanması:[*]Toplar için süt hariç kalan malzemeyi karıştırın. Sütü azar azar ekleyerek hamur haline getirin.[*]Hamurdan cevizden küçük parçalar koparıp yuvarlayın. Yuvarladığınız topları çikolataya batırıp antep fıstığında yuvarlayın.
|