ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Hünnap Reçeli (Eyüp Kemal Sevinç) Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1014715)

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 05:56 AM

Hünnap Reçeli (Eyüp Kemal Sevinç) Tarifi
 
Hünnap reçeli (Eyüp Kemal Sevinç) Tarifi

Malzemeler:
20 adet hünnap
1 su bardağı toz şeker
Yarım limon suyu
1,5 su bardağı su

Hazırlanısı
Hünnaplar yıkandıktan sonra kabukları soyulur. İri iri dilimlenir. Küp küp de doğranabilir. Üzerine toz şeker dökülerek 1 gece bekletilir. Suyu ilave edilerek kaynatılır. Kaynamaya başladıktan sonra limon suyu eklenir ve yaklaşık 10 dakika ocakta tutulduktan sonra alınır. Soğuduktan sonra servis edilmeye hazırdır.

zaman


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.