ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Ceviz Reçeli (Ümit Usta) Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1014694)

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 06:00 AM

Ceviz Reçeli (Ümit Usta) Tarifi
 
Ceviz reçeli (Ümit Usta) tarifi

Malzemeler:
50 yeşil ceviz (Taze, kabuğunun yumuşak olması gerekiyor)
Yarım kilo sönmemiş kireç
Su
2 limonun suyu
50 badem
50 karanfil
1250 gram şeker
1,5 su bardağı su
Yarım su bardağı limon suyu

Hazırlanısı
Cevizlerin yeşil kabuklarını incecik soyun. Tam baş kısmından yarar gibi kesik yapın. Geniş bir kaba alın. Üzerini örtecek kadar su ekleyin. Suyunu her gün değiştirmek üzere 7 gün suda bekletin. 8. gün suyunu dökün. Tekrar yıkayın ve üzerini örtecek kadar suya koyun. Kireci temiz bir tülbente koyup ağzını sıkıca kapatın. Bu şekilde cevizlerin bulunduğu suya koyun. Arada bir karıştırarak 6 saat bekletin. Sonra cevizleri birkaç su yıkayın. Genişçe bir tencereye aktarın. Üzerini örtecek kadar su ilave edin. 5 dakika kaynatın. Sonra cevizleri soğuk suyla yıkayın. Tekrar tencereye koyup 5 dakika daha kaynatın. Tekrar soğuk sudan geçirin ve yine tencereye aktarın. Yaklaşık 45 dakika kaynatın. Yumuşadığında başka tencereye alın. 2 limonun suyunu ekleyin. Üzerini örtecek kadar su ekleyin. 2 saat bekletin. Sudan alıp kesik kısımlarından 1 badem ve 1 karanfil koyun. Cevizleri tekrar başka bir kaba alın. Şekeri ekleyin ve bu şekilde 1 gece bekletin. Sabah cevizlerin üzerine 1 buçuk su bardağı su koyun. Kısık ateşte kaynatın. Şekeri eriyene dek karıştırın. Ateşten alın ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra yarım su bardağı limon suyu ekleyin. Tekrar ateşin üzerine koyup şurup koyulaşana kadar kaynatın. Sonra iyice soğutun. Şurubu ile birlikte kavanozlara doldurun.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.