![]() |
Frambuazlı Trifle Tarifi
Frambuazlı Trifle Tarifi
İçindekiler • Yarım fincan şeker (limon şurubu için), 2 yemek kaşığı şeker • ¼ fincan taze limon suyu • 1 fincan çekirdeksiz frambuaz reçeli • 4 fincan frambuaz • 2 fincan kremşanti • 220 gr. Hazır kek (isteğinize bağlı) Hazırlanışı 1. Küçük bir tencerede, yarım fincan şeker, ¼ fincan su ve limon suyunu şeker eriyinceye kadar karıştırın, 1-2 dakika kaynatın. Daha sonra soğumaya bırakın. 2. Küçük bir kapta, reçeli 3 fincan frambuazla hafifçe ezerek karıştırın. Geniş bir kapta, kremşantiyi ve 2 yemek kaşığı şekeri en yüksek hızda çırpın. 3. Keki trifle kalıbına uygun boyutlarda kesin ve 2 cm kalınlığında 3 parçaya bölün; her parçayı limon şurubuyla ıslatın. Dilimlerden birini trifle kalıbına güzelce yerleştirin. Üstüne frambuaz karışımının 3te birini ve sonra da kremşantinin 3te birini bolca yayın. Bunu diğer iki parça için de uygulayın; en sonunda kalan frambuazlarla trifleı süsleyin. 24 saat buzdolabında beklettikten sonra servis edebilirsiniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.