ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Kızarmış Muz Tatlısı Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1014578)

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 06:19 AM

Kızarmış Muz Tatlısı Tarifi
 
Kızarmış Muz Tatlısı Tarifi

Malzeme:
3 adet orta boy muz
15 gr Teremyağ Ballı
1/2 portakal
1 çorba kaşığı esmer şeker
2 çorba kaşığı krema
1 çorba kaşığı kabak çekirdeği

Portakalın suyunu çıkartın. Muzları soyup büyük parçalar halinde diyagonal doğrayın. Teremyağı yapışmaz yüzeyli tavada eritin. Dilimlenmiş muzları ekleyin ve kahverengileşinceye kadar kızartın. Sonra muzları ocaktan alıp portakal suyu ve esmer şeker ekleyin. Ardından tavayı tekrar ateşe alıp baloncuklar oluşana kadar daha kızartın. Tavadaki muzların sosla iyice harmanlanması için karıştırın. Muzları servis tabağına alıp üzerlerine kremayı dökün ve kabak çekirdeklerini serpin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.