![]() |
Gofretli Kek Tarifi
3 adet yumurta 1 su bardağı pudra şekeri Çeyrek çay kaşığı tuz 1 su bardağı süt Yarım su bardağı ayçiçek yağı 1 paket vanilya 1,5 paket kabartma tozu 3 su bardağı un Arası için: 8-10 adet gofret 1,5 çay bardağı kuru üzüm # Yumurtanın beyazları ve sarıları birbirinden ayrılır. # Beyazların üzerine şeker konur, mikserle 4-5 dakika çırpılır. # Sarıların üzerine tuz katılır, dağılana kadar karıştırılır. # Daha sonra yumurta beyazı ve sarısı birleştirilir. Üzerine süt ve sıvı yağ konur, çırpılır. # Elenmiş un, kabartma tozu ve vanilya katılır, fazla karıştırmadan pürüzsüz bir karışım elde edilir. # Yağlanmış kek kalıbına kek harcının yarısı dökülür. Üzerine ufalanmış gofret ve kuru üzüm yerleştirilir. # Kalan kek harcı da dökülür, kaşıkla düzeltilir. # Kek önceden ısıtılmış fırında 170 derece fırında 50-55 dakika pişirilir. # Fırından çıkınca 10 dakika dinlendirilir. Servis tabağına ters çevrilir. Not: Kekin içinde yer alan gofret piştikten sonra farketdilmez, ancak lezzetini bırakır |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.