![]() |
Bisküvili Rulo Pasta Tarifi
Bisküvili Rulo Pasta Tarifi
4 Su bardağı süt 3 Çay bardağı un 1 Paket margarin (250 gr.) 1 Su bardağı toz şeker 1 Paket vanilya 20 Adet kakaolu pötibör bisküvi 2 Adet muz # Kakaolu bisküviler dövülerek ya da robottan geçirilerek toz haline getirilir. # Kare ya da dikdörtgen fırın tepsisine yağlı kağıt ya da alüminyum folyo yerleştirilir. # Üzerine un haline getirilmiş bisküvi tozu düzgün bir şekilde serilir. # Tencereye margarin konur, orta ateşte eritilir, un eklenir, tel çırpıcı ya da çatalla, unun kokusu gidene kadar kavrulur. # Üzerine karıştırmaya devam ederek soğuk süt ve toz şeker eklenir, muhallebiden daha katı bir kıvam alana kadar pişirilir, vanilya eklenir, ocaktan alınır. # Karışım sıcak haldeyken kaşıkla toz bisküvilerin üzerine, bisküvileri sıyırmayacak şekilde yayılır, ıslak kaşığın tersiyle düzeltilir. # Tepsi buz dolabının alt rafına konur, 1 saat kadar karışımın sertleşmesi beklenir. # Buz dolabından alınır, üzerine uzunlamasına 2 adet soyulmuş muz konur. Alüminyum folyo ya da yağlı kağıt yardımıyla sarılarak rulo yapılır. # Pasta bir gece dinlendirilir, dilimleyerek servise sunulur. Not: Margarin, soya fasulyesi, mısır, ayçiçek, hindistan cevizi gibi bitkilerden elde edilen yağların, çeşitli vitaminler ve pastörize sütle karıştırılmasıyla üretilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.