ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Halka Tatlısı Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1014523)

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 06:28 AM

Halka Tatlısı Tarifi
 
Halka Tatlısı Tarifi

***** HALKA TATLISI*****

MALZEMELER:
* 1 su bardagi süt
* 1 su bardagi yogurt
* 1 su bardagi sivi yag
* 1,5 su bardagi irmik
* 3 tane yumurta
* Yaklasik 3- 4 su bardagi un (Kivama göre)
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya

KIZARTMAK ICIN:
* Bolca sivi yag

SERBETI ICIN:
* 1 kilo seker
* 3,5 su bardagi su
* Bir kac damal limon suyu

YAPILISI:
* Ilk olarak serbeti hazirlayip bir köseye alalim
* Hamur malzemelerini sirasiyla karistirip akici
bir hamur elde edelim
* Pasta duy kabina hamuru aliyoruz soguk yagin
icine halka seklinde SIKALIM ve arkali önlü kizartalim
* Yagdan cikarip hemen serbete batirip cikarin
ve servis tabagina alin sonrasinda AFIYET OLSUN
Bu malzemeden bayagi bir tatli cikiyor sayet siz
az yapmak isterseniz malzemeyi yariya indirin ....

NOT : Yalniz ben 2 kisi yapmanizi tavsiye ederim
daha kolay oluyor birde PÜF NOKTASI vereyim
serbete hemen batirip cikarin daha citir citir oluyor
HADI KOLAY GELSIN

http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg


Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 06:28 AM

Halka Tatlısı Tarifi
 
Halka Tatlısı Tarifi

125 gr tereyağı
1 su bardağı su
½ çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı toz şeker
1 su bardağı un
4 adet yumurta

Kızartmak için:
2 su bardağı sıvıyağ

Şurubu için:
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu

Tereyağı, su, tuz ve tozşekeri orta boy bir tencereye koyup orta ısılı ateşin üzerine oturtun. Yağ eriyip su kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın. Unu yavaş yavaş kaynayan suya ekleyip hızla karıştırmaya başlayın. Yaklaşık 2-3 dakika sonra hamur iyice katılaşacak ve artık kaşıkla karıştırılamaz hale gelecektir.
Tencereyi hemen ocaktan alın ve katılaşıp top haline gelen hamuru bir cam kaba aktardıktan sonra soğumasını bekleyin.
Hamur soğuyunca oda sıcaklığında beklemiş olan yumurtaları hamura teker teker ilave edip mikserin düşük devriyle 1-2 dakika çırpın. Böylece hamur daha sulu bir kıvam alacaktır.
Diğer taraftan, şurubu hazırlamak için; tozşeker ve suyu bir tencerede kaynatın. Kaynayınca ocağın altını kısıp limon suyunu ilave edin ve 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Şurubu soğumaya bırakın.
Sıvıyağı dar tabanlı bir tencereye koyup kızdırın ve ocağın altını biraz kısın.
Hamuru bir krema sıkacağına doldurun. Yuvarlak şekli vererek kızgın yağa sıkın. Hamurları önlü arkalı altın sarısı oluncaya kadar kızartın.
Kızarttığınız hamurları sıcakken soğuk şerbete atıp birkaç dakika bekletin. Servise sunarken üzerlerine pudraşekeri serpebilirsiniz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.