![]() |
Ananaslı Cheesecake Tarifi
Ananaslı Cheesecake Tarifi
Taban Burçak bisküvi ve tereyağ Krema 1 paket Labne 1 yumurta 1 kaşık buğday nişastası 1 poşet krem şanti 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı pudra şekeri Ananaslı sos: 1 su bardağı ananas suyu Nişasta Doğranmış ananas dilimleri Bisküviler robotta çekilip un haline getirilir, tereyağ ekleyip tekrar karıştırılır. Kalıpların altına bu karışım bastırarak yerleştirilir. Ben 1 paket bisküvi kullandım, tereyağını kıvamına göre ayarladım. Krema için önce krem şanti süt ile hazırlanır. Sonra diğer malzemeler eklenerek mikserla karıştırılır. Bisküvilerin üzerine krema kalıbın 2/3′ni geçmeyecek şekilde paylaştırılıp, 170 derece fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirilir. Cheesecakeler fırından alınıp soğutulur. 1 gece buzdolabında bekletilir. Sos için ananas suyu nişasta ile pelte kıvamında pişirilir. Sos ılınınca cheesecakelerin üzerine dökülür. Ortalarına ananas koyup, servis yapılır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.