ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Kuzey Yıldızı Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1014481)

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 06:35 AM

Kuzey Yıldızı Tarifi
 
Kuzey Yıldızı

200 gr. kahvaltılık tereyağı
2 Adet yumurta sarısı
1 Çorba kaşığı yoğurt
1 Su bardağı pudra şekeri
3 Su bardağı un
1 Çorba kaşığı buğday nişastası
Yarım çay kaşığı tuz
2 Tatlı kaşığı tarçın
4 Adet karanfil
15 Adet badem
Üzeri İçin;
2 Adet yumurta beyazı
2 Çorba kaşığı toz şeker

# Bademler sıcak suda tutulur, iç kabukları çekerek çıkarılır, dövülerek un haline getirilir. Karanfil dövülerek toz haline getirilir.
# Kapaklı küçük bir kaba yumurtanın beyazları konur, buzdolabının alt rafına yerleştirilir.
# Derin yoğurma kabına yumurtanın sarıları, oda ısısında yumuşamış tereyağı, yoğurt ve pudra şekeri konur, kaşıkla karıştırılır.
# Üzerine buğday nişastası, tarçın, tuz, dövülmüş badem, karanfil ve yoğurdukça elenmiş un eklenir, serte yakın bir hamur yapılır.
# Hamur bir naylona sarılır, buzdolabının alt rafına konur, 2 saat bekletilir.
# Hamur, süre sonunda unlu zeminde merdane yardımıyla yarım santim kalınlığında açılır, yıldız şeklindeki bisküvi kalıbıyla kesilir.
# Çıkan kenarlar tekrar toplanır, hamur yumuşadıysa buzdolabında soğutulur, tekrar açılır, kalıpla kesilir.
# Bütün bisküviler aralıksız olarak yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Ã?nceden 170 derecede ısıtılmış fırında yarım olarak pişirilir.
# Tam pişmeyen bisküviler fırından çıkarılır, soğumaya bırakılır. Bu arada buzdolabında bulunan yumurta beyazlarına 2 çorba kaşığı toz şeker eklenir, çırpıcı ile kar olana kadar çırpılır.
# Tamamen soğuyan kurabiyelerin üzerine kar halindeki yumurta beyazı kaşıkla konur.
# Yumurta beyazları sararmayacak ancak katılaşacak şekilde pişirilir. Bunun için önceden ısıtılmış 100 derece fırına bisküviler konur 10 dakika pişirilir, fırın kapağı açılmadan 5 dakika fırın kapatılır. Bu işlem 3 kez tekrarlanır. Soğuyunca ikram edilir.

Not: Kuzey yıldızı hamuru yoğrulurken, ellerin soğuk olmasına dikkat edilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.