![]() |
Frigobuz Tarifi
Frigobuz
1 Su bardağı süt 1 Su bardağı su 5 Çorba kaşığı toz şeker 1,5 çorba kaşığı buğday nişastası 1 Çorba kaşığı kakao 1 Paket vanilya (5 gr.) # Tencereye nişasta, kakao, toz şeker konur, sıvı malzemeler eklenmeden kuru olarak karıştırılır. # Karışımın üzerine, karıştırarak soğuk süt ve su eklenir. # Bütün malzemeler birbirleriyle karışınca orta ateşli ocağa konur. # Sürekli karıştırarak muhallebiden daha cıvık kıvam alana kadar, kaynatılır. # Ocaktan alınır, vanilya katılır, karıştırılır. # Sıcak frigobuz, buz kalıbına düzgün bir şekilde dökülür. # Oda ısısına geldikten sonra, buzluğa yerleştirilir. # Ertesi günü buzluktan alınır, buz gibi kalıplarından çıkartılır. # Ã?lçüye göre kesilmiş aliminyum folyoya frigobuzlar sarılır. # İkram edene kadar tekrar buzluğa konur. Not: Frigobuz, eski zaman sinemalarının, film aralarında zevkle yenilen, bir tür dondurmasıdır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.