ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Güllaç Tavası Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1014443)

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 06:42 AM

Güllaç Tavası Tarifi
 
Güllaç Tavası Tarifi

20 yaprak güllâç

250 gram fındık veya badem

1 tane yumurta

7-8 çorba kaşığı tereyağı

Güllâçları şekerli su veya sütle ıslatınız. Tepsiye üstüste 10 tanesini diziniz. Üstüne dövülmüş badem ve fındık döşeyiniz. Tekrar 10 güllaçı diziniz. Tepsiye hafif meyil veriniz. Süzülen suyu atınız. Diğer Taraftan yumurtaları iyice çırpınız. Tepsideki güllaçları baklava gibi kesiniz. Yumurtaya bulayıp tereyağda kızartınız.Delikli kepçe ile alıp, ılık şerbete atınız.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.