![]() |
Çiçek Lokması Tarifi
Çiçek Lokması
1 adet yumurta 1 adet yumurta sarısı 1 çay bardağı sıvıyağ 1 su bardağı yoğurt 1 tatlı kaşığı karbonat 1 tatlı kaşığı tuz Alabildiği kadar un Arası İçin; 1 adet yumurta beyazı Kızartmak İçin; 3 su bardağı sıvıyağ Şerbeti İçin; 3,5 su bardağı toz şeker 3,5 su bardağı su Yarım limon suyu # Yoğurma kabına yoğurt, yumurta, yumurta sarısı, sıvıyağ konur, iyice çırpılır, üzerine tuz, bir avuç unla karıştırılmış karbonat ve ele yapışmayan kıvamda yumuşak bir hamur olana kadar un katılır. # Hamurun üzeri kapalı olarak yarım saat dinlenirken, şerbet hazırlanır. Su ve şeker kıvam alana kadar kaynatılır, limon suyu eklenir, kısık ateşte 5 dakika daha kaynatılır. Soğumaya bırakılır. # Dinlenen hamur üç parçaya ayrılır, her parça unlu zeminde oklava yardımıyla, 3 mm. kalınlığında açılır. Hamur çay bardağı ağzıyla yuvarlak kesilir. # Her yuvarlak ortasına tam gitmeden dört kesik atılır. Ortalarına yumurta akı sürülerek ve kesikleri kaydırarak üç tane üst üste konur, ortasına parmakla bastırılır. # Hamur bitene kadar aynı işlemler tekrarlanır, kızgın yağda altın rengi kızartılır, soğuk şerbete sıcak tatlı atılır. # 15 ? 20 dakika şerbette tutulduktan sonra servis tabağına çıkartılır. Not: Çiçek lokmasında değişik şekil elde etmek için, 3 ayrı çapta bardaklar kullanılarak, büyükten küçüğe doğru üst üste dizilerek katmerli çiçek elde edilebilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.