![]() |
Fındıklı Puding Tarifi
Fındıklı Puding Tarifi
MALZEME: 8 çorba kaşığı pudra şekeri 6 yumurta 150 gram tereyağı 15 çorba kaşığı çekilmiş fındık içi yarım paket vanilya 2 çorba kaşığı rendelenmiş limon kabuğu 1,5 çorba kaşığı galeta tozu 100 gram ufalanmış bayat ekmek içi Su HAZIRLANIŞI: Pudding kalıbının içine, bir parça erimemiş yağ, bir tabaka oluşturacak şekilde sürülür. İçine, galeta tozu, çekilmiş fındık içi karışımı dökülür. Un, şeker ve yağ bir porselen kasede beyazlaşıncaya kadar karıştırılır. Üzerine yumurta sarısı konulur. Yumurtaların akları ise, başka bir kapta çırpılarak köpürtülür. Üzerine, çekilmiş fındık bulunan kaptakiler boşaltılır. Ufalanmış ekmek, vanilya, rendelenmiş limon kabuğu, şeker ve yağ konulur. İyice karıştırılır. Pudding kalıbının içine boşaltılır. Kalıbın kapağı kapatılır. Kalıp, kendisinden daha derin bir kaba konulur. Ve dıştaki kaba, kalıbın yarısını geçecek kadar su doldurulur; kapağı kapatılır. Orta hararetli ateş üzerinde 90 dakika pişirilir. Ateşten indirdikten 15 dakika sonra, kalıp çıkarılır. Soğuması beklenir. Kalıp, ters-yüz edilerek yuvarlak bir tabağa boşaltılır. Üstü, etrafı düzeltilir. Ilıkken servis yapılır. |
Fındıklı Puding Tarifi
Fındıklı Puding Tarifi
MALZEME: 12 gram tereyağı 150 gram fındık 6 adet yumurta 100 gram galeta tozu 150 gram pudra şekeri KREMASI İÇİN: 3 yumurta 150 gram pudra şekeri 150 gram fındık 1 paket vanilya 150 gram süt HAZIRLANIŞI: Yumurtanın arısı ve akı ayrılır. Tereyağı bir kâsenin içinde yumuşatılır içine yumurtanın sarıları konur ve üstün pudra şekeri ilâve edilerek yarım saat karıştırılır. Yumurta akı beyazlaştırılır. (Çarparak kar haline getirilir) Fındık makineden çekilir, galeta tozu elenir, yumurta akı, fındık ve galeta tozu konup gayet yavaş karıştırlar. Yağlanmış bir puding kalıbına konur. 45 dakika kaynar suyun içinde pişirilir. (Puding kalıbı yoksa içine su olmayacak bir pasta tenceresi de aynı işi rahatlıkla görür.) |
Fındıklı Puding Tarifi
Fındıklı Puding Tarifi
300 gr. fındık 250 gr. tereyağı 100 gr. galeta tozu 200 gr. toz şeker 1 paket vanilya 10 adet yumurta 150 gr. un şeker 4 desilitre süt 150 gr. tereyağı un şekerle bir kâsede iyice beyazlatılır. Altı yumurta sarısı ilâve edilir. Tekrar karıştırılır. Katı - kar hâline getirilmiş 6 yumurta akı, 150 gr. çekilmiş fındık, 100 gr. galeta tozu, biraz vanilya ilâve edilir. Yavaşça karıştırılır. Yağlanmış fındık serpilmiş puding kalıbına 3/4 doldurulur. Diğer bir kaba kabın yarısına çıkacak kadar su konur. Kalıp iyice oturtulur. 1-1.5 saat kaynatılarak servis tabağına çevrilir. Soğumağa bırakılır. Toz şeker vanilya konur. Telle karıştırarak süt ilave edilir. Diğer bir kapta kaynayan suyun içine batırılarak telle çırpmak suğretiyle pişirilir. Ateşten alınır. Kalan 150 garam fındık ilave edilir. Soğuyunca tabağa çevrilir. Tatlının üzerine dökülür. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.