ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Fındıklı Puding Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1014264)

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 07:11 AM

Fındıklı Puding Tarifi
 
Fındıklı Puding Tarifi

MALZEME:
8 çorba kaşığı pudra şekeri
6 yumurta
150 gram tereyağı
15 çorba kaşığı çekilmiş fındık içi
yarım paket vanilya
2 çorba kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
1,5 çorba kaşığı galeta tozu
100 gram ufalanmış bayat ekmek içi
Su

HAZIRLANIŞI:
Pudding kalıbının içine, bir parça erimemiş yağ, bir tabaka oluşturacak şekilde sürülür.
İçine, galeta tozu, çekilmiş fındık içi karışımı dökülür.
Un, şeker ve yağ bir porselen kasede beyazlaşıncaya kadar karıştırılır.
Üzerine yumurta sarısı konulur.
Yumurtaların akları ise, başka bir kapta çırpılarak köpürtülür.
Üzerine, çekilmiş fındık bulunan kaptakiler boşaltılır.
Ufalanmış ekmek, vanilya, rendelenmiş limon kabuğu, şeker ve yağ konulur.
İyice karıştırılır.
Pudding kalıbının içine boşaltılır. Kalıbın kapağı kapatılır.
Kalıp, kendisinden daha derin bir kaba konulur. Ve dıştaki kaba, kalıbın yarısını geçecek kadar su doldurulur; kapağı kapatılır.
Orta hararetli ateş üzerinde 90 dakika pişirilir.
Ateşten indirdikten 15 dakika sonra, kalıp çıkarılır. Soğuması beklenir.
Kalıp, ters-yüz edilerek yuvarlak bir tabağa boşaltılır. Üstü, etrafı düzeltilir.
Ilıkken servis yapılır.

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 07:11 AM

Fındıklı Puding Tarifi
 
Fındıklı Puding Tarifi

MALZEME:
12 gram tereyağı
150 gram fındık
6 adet yumurta
100 gram galeta tozu
150 gram pudra şekeri

KREMASI İÇİN:
3 yumurta
150 gram pudra şekeri
150 gram fındık
1 paket vanilya
150 gram süt

HAZIRLANIŞI:
Yumurtanın arısı ve akı ayrılır. Tereyağı bir kâsenin içinde yumuşatılır içine yumurtanın sarıları konur ve üstün pudra şekeri ilâve edilerek yarım saat karıştırılır. Yumurta akı beyazlaştırılır. (Çarparak kar haline getirilir) Fındık makineden çekilir, galeta tozu elenir, yumurta akı, fındık ve galeta tozu konup gayet yavaş karıştırlar. Yağlanmış bir puding kalıbına konur. 45 dakika kaynar suyun içinde pişirilir. (Puding kalıbı yoksa içine su olmayacak bir pasta tenceresi de aynı işi rahatlıkla görür.)

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 07:12 AM

Fındıklı Puding Tarifi
 
Fındıklı Puding Tarifi

300 gr. fındık
250 gr. tereyağı
100 gr. galeta tozu
200 gr. toz şeker
1 paket vanilya
10 adet yumurta
150 gr. un
şeker
4 desilitre süt

150 gr. tereyağı un şekerle bir kâsede iyice beyazlatılır. Altı yumurta sarısı ilâve edilir. Tekrar karıştırılır. Katı - kar hâline getirilmiş 6 yumurta akı, 150 gr. çekilmiş fındık, 100 gr. galeta tozu, biraz vanilya ilâve edilir. Yavaşça karıştırılır. Yağlanmış fındık serpilmiş puding kalıbına 3/4 doldurulur. Diğer bir kaba kabın yarısına çıkacak kadar su konur. Kalıp iyice oturtulur. 1-1.5 saat kaynatılarak servis tabağına çevrilir. Soğumağa bırakılır. Toz şeker vanilya konur. Telle karıştırarak süt ilave edilir. Diğer bir kapta kaynayan suyun içine batırılarak telle çırpmak suğretiyle pişirilir. Ateşten alınır. Kalan 150 garam fındık ilave edilir. Soğuyunca tabağa çevrilir. Tatlının üzerine dökülür.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.