![]() |
Fındıklı Ekmek Tatlısı Tarifi
Fındıklı Ekmek Tatlısı Tarifi
1 adet ekmek kadayıfı 1 su bardağı fındık 8 su bardağı şeker 7 su bardağı su 1 adet limon Üzeri için: Kaymak Ekmek kadayıfı kuruyken ilk katı ayrılır, fındık serpilir. İkinci kat üzerine kapatılır ve uçları kürdanla tutturulur. Bir kaba konur, üzerine sıcak su konur, 10 dakika bekletilir. Suyu süzülür. Diğer tarafta şerbet malzemesi koyu kıvamda kaynatılır. Kıvama gelince kaynamakta olan şerbete ekmek kadayıfı oturtulur. Kenarlardaki şerbetler kadayıfın üzerine kaşıkla gezdirilerek pişirilir ve çektirilir. Soğuyunca kürdanlar alınır, kesilir ve üzerine kaymak konur. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.