ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Sable Bisküvi Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1014252)

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 07:13 AM

Sable Bisküvi Tarifi
 
Sable Bisküvi Tarifi

500 gram un
250 gram tereyağ ve margarin
250 gram pudra şekeri
1 paket vanilya
3 yumurta
50 gram fındık

Un elenir, ortası açılır. Tereyağ krem haline getirilir. Pudra şekeri, bir yumurta, bir yumurta sarısı, vanilya konur. Etrafındaki unlar alınarak hamur yapılır. Üstüne nemli bir bez konur. 20 dakika dinlendirilir. Merdana ile altına üstüne un serpilerek 1 cm. kalınlığında açılır. İstenilen büyüklükte yuvarlak ve şekilli kalıplarla kesilir. 1 cm. ara ile tepsiye dizilir. Bir kısmının üstüne yumurta sarısı sürülür. İnce bıçakla çizilerek şekiller verilir. Fındıklar kalın dişli makinadan çekilir, veya dövülerek kalan bisküilerin üzerine yumurta beyazı sürülerek çekilen fındık serpilir. Orta hararetli fırında 30 - 35 dakika pişirilir.

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 07:14 AM

Sable Bisküvi Tarifi
 
Sable Bisküvi Tarifi

250 gr. un
120 gr. tereyağı
100 gr. şeker
3 adet yumurta
100 gr. fındık, badem veya yeşil fıstık
Vanilya
Limon kabuğu rendesi
Karbonat

Un hamur tahtasına elenir. Yağ konur. İki yumurta sarısı, un, şeker, vanilya, limon kabuğu rendesi ilâve edilir. Yoğurulur. Yirmi dakika dinlendirilir. Altına üstüne un serpilerek yarım santimetre kalınlığında açılır. Kalıpta şekillere kesilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür. Kıyılmış fındık yapıştırılır. Orta fırında pişirili


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.