![]() |
Sable Bisküvi Tarifi
Sable Bisküvi Tarifi
500 gram un 250 gram tereyağ ve margarin 250 gram pudra şekeri 1 paket vanilya 3 yumurta 50 gram fındık Un elenir, ortası açılır. Tereyağ krem haline getirilir. Pudra şekeri, bir yumurta, bir yumurta sarısı, vanilya konur. Etrafındaki unlar alınarak hamur yapılır. Üstüne nemli bir bez konur. 20 dakika dinlendirilir. Merdana ile altına üstüne un serpilerek 1 cm. kalınlığında açılır. İstenilen büyüklükte yuvarlak ve şekilli kalıplarla kesilir. 1 cm. ara ile tepsiye dizilir. Bir kısmının üstüne yumurta sarısı sürülür. İnce bıçakla çizilerek şekiller verilir. Fındıklar kalın dişli makinadan çekilir, veya dövülerek kalan bisküilerin üzerine yumurta beyazı sürülerek çekilen fındık serpilir. Orta hararetli fırında 30 - 35 dakika pişirilir. |
Sable Bisküvi Tarifi
Sable Bisküvi Tarifi
250 gr. un 120 gr. tereyağı 100 gr. şeker 3 adet yumurta 100 gr. fındık, badem veya yeşil fıstık Vanilya Limon kabuğu rendesi Karbonat Un hamur tahtasına elenir. Yağ konur. İki yumurta sarısı, un, şeker, vanilya, limon kabuğu rendesi ilâve edilir. Yoğurulur. Yirmi dakika dinlendirilir. Altına üstüne un serpilerek yarım santimetre kalınlığında açılır. Kalıpta şekillere kesilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür. Kıyılmış fındık yapıştırılır. Orta fırında pişirili |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.