![]() |
Fındıklı Tart Tarifi
Hamuru için:
1 yumurta 1 çorba kaşığı şeker 3 çorba kaşığı tereyağı 1 paket vanilya 2 su bardağı un İçi için: 1 subardağı kıyılmış fındık 1 çaybardağı şeker 2 yumurta akı Hamuru için yağı, unla beraber karıştırıp içine şekeri ve vanilyayı koyup yoğurun. Yumurtayı kırıp iyice yoğurmaya devam edin. Bu hamuru küçük silikon tart kalıplarına elinizle bastırarak yerleştirin. İçi için kıyılmış fındıkları çırpılmış yumurta aklarıyla karıştırın. Şekeri ekleyip iyice karıştırın. Bu harcı hamurların üzerine paylaştırın, istenirse kalan hamurdan üzerine şekiller yapın. Bu tartları tepsiye dizin ve fırında 200 derecede 25 dakika pişirin. Çıkınca soğutup servis yapın. |
Fındıklı Tart Tarifi
1 Çay Bardağı sıvıyağ
3 Su Bardağı un 1 Su Bardağı ince dövülmüş fındık 100 Gr Sana Klasik Hamuru suyu katmadan diğer malzemeler karıştırılarak yoğurulur daha sonra su ilave edilerek tektat yoğurulur hamur tart kalıbının büyüklüğünde açılır kalıba yerleştirilir üst harcı için tüm malzemeler bir kabta karıştırılır kalıptaki hamurun üzerine dökülür önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-30 dk pişirilir soğuyunca üzerine çikolata sosu dökülür ve tüm fındıkla süslenir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.