ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Keşkül (Osmanlı) Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1014198)

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 07:22 AM

Keşkül (Osmanlı) Tarifi
 
Keşkül (Osmanlı) Tarifi

2 kilo halis süt
150 gram şamfıstığı
150 gram badem
150 gram fındık,
150 gram rendelenmiş Hindistancevizi
150 gram nişasta
300 gram toz şeker (maddelere karıştırmak için)
1 kilo şeker (tat vermek için)

Evvelâ iç badem, fıstık, fındık ve hindistancevizi havanda toz şeker ile beraber dövülüp mâcun haline getirilir. Nişasta da katılarak ve tat verecek şekeri de ilâve kılınarak kıvamı gelinceye kadar karıştırılarak pişirilir. Tabaklara alınıp soğutulur ve geri kalan dövülmüş içler, bol bir surette, keşkül kâselerinin üzerlerine döşenip servise sunulur.

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 07:22 AM

Keşkül (Osmanlı) Tarifi
 
Keşkül (Osmanlı) Tarifi

5-6 kişilik gerekli malzeme:
4 su bardağı süt
4 çorba kaşığı pirinç unu
1 su bardağı tozşeker
30 gr çekilmiş badem
50 gr çekilmiş antepfıstığı
2 çorba kaşığı rendelenmiş hindistancevizi
Süslemek için:
3 çorba kaşığı file badem

Süt, pirinç unu, badem ve antepfıstığını tencereye alın. Malzemeleri birbirine yedirinceye kadar çırpma teli ile çırpın. Kısık ateşte tahta kaşıkla sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Tozşeker ve hindistancevizi rendesini ilave edip 5 dakika daha karıştırarak pişirin.
Tatlıyı kâselere paylaştırıp üzerini file bademle süsleyin. Buzdolabında 2-3 saat bekletip soğuk olarak servis yapın.

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 07:22 AM

Keşkül (Osmanlı) Tarifi
 
Keşkül Tarifi ( Osmanlı )

2 litre süt
150 gr. pirinç
500 gr. toz şeker
50 gr. yeşil fıstık
50 gr. pudra şekeri
100 gr. badem
1/2 sütlü hindistan cevizi

Pirinç ayıklanır, yıkanır. İki saat ılık suda ıslatılır. Dövülür. Tülbent veya ince bir süzgeçten süte geçirilir. Kabuğu soyulmuş badem, hindistancevizinin yarısı da pîrinÇ gibi dövülerek süte geçirilir. 500 gr. şeker ilave edilir. Karıştırılarak kaynayıncaya kadar pişirilir, Birer kişilik kaselere veya büyük bir kâseye boşaltılır. Soğuyunca üzerine kümeler halinde rendelenmiş hindistancevizi, kıyılmış yeşil fıstık, pudra şekeri konur.

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 07:22 AM

Keşkül (Osmanlı) Tarifi
 
bu güzel bilgiler için teşekkürler...

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 07:23 AM

Keşkül (Osmanlı) Tarifi
 
okuduğunuz için ben tşk ederim...


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.