![]() |
Nişastalı Pasta Kremi Tarifi
Nişastalı Pasta Kremi Tarifi
Yarım litre süt 200 gr. tozşeker (8 çorba kaşığı) Vanilya 2 çorba kaşığı nişasta 1 büyük paket margarin Biraz meyve şekerlemesi Sütü bir tencereye koyup, içerisine şekeri koyarak kaynatınız. Nişastayı çok az su veya sütle ezip, kaynayan şekerli süte koyup, karıştıra karıştıra un çorbasından daha koyu bir kıvama gelinceye kadar pişiriniz. Ateşten alıp, yine arasıra karıştırarak soğutunuz. Soğuyan kreme yağı, vanilyayı, ince kıyılmış meyve şekerlemesini koyup, kremle, yağ halloluncaya kadar karıştırınız. Not: Bütün kremalara meyve şekerlemesi, arzu edilirse kıyılmış fındık, fıstık, badem vb. de konup, kullanılabilir. |
Nişastalı Pasta Kremi Tarifi
4 çorba kaşığı mısır nişastası
10 çorba kaşığı tozşeker 4 çorba kaşığ, oralet 4 su bardağı su Bir tencereye nişastayı, oraleti ve şekeri koyunuz. Bu karışıma suyu azar azar ilâve edip, ateş üzerinde muhallebi kıvamında pişiriniz. Not: Bu kremayı çeşitli pastalarda kullanabilirsiniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.