ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Kiraz Tatlısı Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1014056)

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 07:46 AM

Kiraz Tatlısı Tarifi
 
Kiraz Tatlısı

Malzemeler

500 g milföy hamuru

200 g kiraz (taze veya dondurulmuş)

isteğe göre toz şeker

3 damla badem aroması

Hazırlanışı

Kirazları temizleyip çekirdeklerini ayıklıyorsunuz ayıkladığınız kirazları şekerle karıştırıp 20 dk. bırakıyorsunuz. Kirazları süzüyorsunuz ve kirazların içine badem aromasını ilave ediyorsunuz.

Aldığınız hamura bağlı genelde 4 köseli olur şayet 4 köşeli değilse milföy hamuru 3 mm kalınlığında açıp dört köşeli kesmek ve kestiniz hamura 1 yemek kaşığı kiraz malzemesi koyarak kapatıyorsunuz uçlarını iyice sıkıştırmanız gerekiyor.

Yağlanmış veya yağlı kağıt tepsiye diziyorsunuz önceden ısıtılmış 180 derece fırına atıyorsunuz yaklaşık 20 dakika kadar pişirin.

http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg

Afiyet olsun.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.