ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Armut Tatlısı Hazırlanışı Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1014055)

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 07:46 AM

Armut Tatlısı Hazırlanışı Tarifi
 
Armut Tatlısı

Malzemeler

2 Adet Armut

1/4 limon suyu

1 bardak su

1/2 bardak şeker

4-5 adet karanfil

1 tatlı kaşığı tarçın

1 çay kaşığı gıda boyası

Kreması için

1,5 su bardağı süt

2 talı kaşığı mısır nişastası

vanilya

1/2 bardak şeker

Süslemek için:

ceviz

benmari usulü eritilmiş çikolata

http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg

Hazırlanışı

Öncelikle kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkardığımız armutları su, şeker, tarçın, ve kanfilin içinde bulunduğu tencereye alalım armutlar yumaşayıncaya dek pişirelim. Bu arada kremanın tüm malzemelerini karıştırıp koyulaşana dek pişirelim, pişen kremadan armutların içine yeticek kadar ayırıp kalan kremayı servis tabağına dökelim üzerine armutları yerleştirelim, armutların ortasına ayırdığımız kremayı dökelim üzerlerine arzu edersek ceviz ve benmari usulü erimiş çikolatayla süsleyip servis yapalım

Afiyet olsun.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.