![]() |
Şehzade Tatlısı Tarifi
Şehzade Tatlısı Tarifi
2 adet taze incir veya kuru incir 1 çorba kaşığı fındık veya badem 2 tane taze meyve 1 kase çikolata sosu 2 çorba kaşığı nar KREMASI 1,5 bardak süt 1 çorba kaşığı un 1 çorba kaşığı şeker 1 yumurta sarısı 1 kaşık margarin Vanilya KREP İÇİN: 1 bardak süt 1 kaşık un 1 yumurta 1 fiske tuz 1 çorba kaşığı sıvıyağ 1 bardak süt, un, yumurta ve sıvıyağı çırpın. Teflon tavayı yağlayın. Birer kepçe dökün ve krepleri pişirin. Diğer bir tencereye 1.5 bardak süt, 1 kaşık un, vanilya, 1 çorba kaşığı şeker, 1 yumurta sarısı koyup çırpın ve ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin ve margarin, vanilya koyup çırpın, içine küçük doğranmış incir, fındık, muz veya elma karıştırarak kreplere sürün. Rulo sarın ve 5-6 cm. kesin. Çikolatayı sos tabağına yayın, üstüne kesilen tatlıları dizip çikolata sosu gezdirin. 2 saat dinlendirin ve nar serpin. Kaymak koyun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.