![]() |
Pasta İçin Marzipan Tarifi
Pasta İçin Marzipan Tarifi
500 gr (2+2/3 su bardağı) çekilmiş badem 360 gr (3 su bardağı) pudra şekeri 125 gr (1/2 su bardağı) toz şeker 2-3 yumurtanın sarısı 1 çay kaşığı badem esansı Bademlerle pudra ve toz şekeri geniş bir kaba koyup karıştırınız. İki yumurtanın sarısını ve badem esansını katıp, bir spatula ile karıştırınız. (Karışım çok kuru olursa 1 yumurta sarısı daha ekleyiniz.) Bir tezgahın üstüne biraz pudra ya da nişasta serpiniz. Marzipanı şekerli ya da nişastalı tezgaha çıkarıp avucunuzun içiyle 5 dakika, karışım iyice yumuşayana kadar yoğurunuz. Marzipanınız kullanılmaya hazırdır. Not: Marzipan, meyveli keklerin kaplamasında kullanılır. Yumurta miktarı bademlerin kuruluğuna göre değişir. (Ama, çok yumurta kullanmamaya dikkat edilmelidir; çünkü, bu durumda, marzipanın işlenmesi oldukça zorlaşır.) Verilen marzipan miktarı 22,5-25 cm'lik yuvarlak keklerin kaplaması için yeterlidir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.