![]() |
Karamel Soslu Kabak Tatlısı Tarifi
Karamel Soslu Kabak Tatlısı Tarifi
2 kg bal kabağı 2 su bardağı şeker Sos için: 1 su bardağı şeker 1 çay bardağı su 1 çay bardağı krema Kabaklar soyulur, kibrit kutusu büyüklüğünde doğranır, bir tencereye dizilir. Üzerine şeker konur, kapak kapatılır, kısık ateşte yumuşayana kadar pişirilir. Sonra servis tabağına konur, soğutulur. Bu arada tavaya şeker ve su konur. Tava çok kısık ateşe yerleştirlir, ara sıra karıştırarak sıvı hale geçmesi sağlanır. Rengi koyulaşınca krema katılır, karıştırılır, kabağın üzerine gezdirilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.